Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rodinné konstelace

Přihlášení na seminář a podmínky účasti

Kvalifikace

Kurzy - termíny

O konstelacích

Technika rodiných konstelací umožňuje podívat se na situaci v rodinném či jiném systému. Najdeme zde pravdivý obraz našich vztahů.....

Odkud metoda rodinných konstelací pochází?

Bert Hellinger, jeden z německých terapeutů, vypozoroval, že rodinné systémy mají určité zákonitosti. Všechny své poznatky a zkušenosti ze studií v Americe a Evropě shrnul do nové formy terapie - rodinných konstelací. 

Jak tyto konstelace fungují?

V rodinném systému je ukryta obrovská síla a působení generací, které předcházely našemu zrození. Představíme-li si, že  jsme vrcholkem pyramidy a za námi stojí naši rodiče, za nimi naši prarodiče atd., jsme my obrovským projevem tohoto mohutného působení všech předcházejících generací. Systém rodinných konstelací nám odkrývá mnohdy skrytý a často velice spletitý systém rodinných vazeb. Jdeme zde po časové linii zpět do událostí dávno minulých a "zapomenutých", které na nás však stále působí, aniž bychom si to uvědomovali. Často si celý svůj život "vlečeme" nepochopitelné chování a "záhady" a neznáme odpověď na otázku: "Proč se nám to či ono děje?" Rodinné konstelace nám pomohou najít kořeny problému a my si můžeme dovolit změnit svůj život tak, jak celou dobu toužíme, bez našeho vědomého ovlivňování.

Jak konstelace probíhá?

Vyberete si  zástupce za příslušníky své rodiny (rodiče, prarodiče, děti, patrnera), rozestavíte je do prostoru nebo si oni sami najdou své místo. Tito zástupci se dostanou do energetického pole a jejich následné chování a reakce odhalí souvislosti  v systému a ty pak pomohou utvořit nový obraz, který přinese klientovi uvolnění a osvobození z traumat, do kterých byl dosud uzavřen. Uvolní se zde proudění lásky, které bylo až dosud potlačeno a zablokováno.

Po absolvování konstelace nastanou za určitou dobu v životě účastníka změny. Situace, které se v jeho životě či životě celé rodiny neustále opakovaly, se ponenáhlu začnou měnit a vše se začne dít nově, podle jeho představ o novém životě.

Seminář rodinných konstelací probíhá tak jako i jiné semináře v uzavřeném a zcela diskrétním prostředí. Nic z toho, co se zde odehrává, nevychází navenek.

Pokud se rozhodnete, že si svou konstelaci nepostavíte, můžete se aktivně zúčastnit jako zástupci rodinných příslušníků jiných účastníků semináře nebo být jen pozorovatelem. I přitom můžete mnohé pochopit a najít souvislosti se svým životem a problémy v něm.

Je vhodné znát předem svůj rodokmen nebo alespoň mít informace o rodinných tagediích, účasti předků ve válkách, o duševních chorobách či tělesných postiženích, potratech, záhadných úmrtích či sebevraždách, úmrtích rodičky atd.

Upozornění

Tato technika nenahrazuje lékařskou péči a jakoukoliv léčbu. Každý účastník přebírá za sebe zodpovědnost. Pokud se chcete semináře zúčastnit a jste v péči lékaře, máte závažné zdravotní problémy a užíváte léky, je třeba  poradit se předem s ošetřujícím lékařem. Rovněž je nutné informovat  o těchto problémech lektora.