Jdi na obsah Jdi na menu
 


ONE BRAIN

Soukromé konzultace

Kurzy metody One Brain

Ceník kurzů

Přihlášení na kurz a podmínky účasti

Kurzy - termíny

Kvalifikace

 

O metodě One Brain 

V listopadu 1994 přivezla tuto metodu do České republiky  Američanka paní Carol Ann Hontz,  začala ji zde vyučovat a pomohla ji zde rozšířit. 

 

 

Obrazek 

 

Metoda sama je výsledkem práce, která začala v 60. letech minulého století, kdy Američan Dr. Goodheart objevil jednoduchý způsob komunikace s mozkem pomocí svalového (kineziologického) testu. Na základě jeho koncepce vznikla kniha "Touch for Health" (Dotyk pro zdraví) a  od té doby se v rámci kineziologie vyvinuly další nové systémy, které používají psychologové, terapeuti, učitelé i lékaři po celém světě. Takovým systémem je i koncepce "Tree in One" (Tři v jednom - jednota těla, mysli a ducha) a v jejím rámci  systém One Brain" (Jednotný mozek), jehož autory jsou Gordon Stokes (jeden ze zakladatelů Touch for Health), Daniel Whiteside (průkopník v genetice chování) a Candace Callaway (odborník v oblasti mezilidských vztahů).  

 

 

Obrazek 

 

 

 

Každý člověk má různé problémy. Někdy to jsou chronické nemoci, jindy problémy psychické povahy. Metoda One Brain neléčí, ale pomáhá odstraňovat emocionální bloky, které byly způsobeny nadměrnou zátěží organismu, nenadálým úlekem, nebezpečnou situací, ale i třeba velmi banálnální drobností, která nám v současnosti může připadat i směšná a reakce na ni nepochopitelná.

Stres není fyzického původu, ale tkví v psychice. Nejde o to, co děláme, ale jak se při tom cítíme. Stres je negativní emocionální reakce na životní prožitky a události. 

Každý člověk je od přírody vybaven obranným mechanismem, který vyhodnocuje neustále všechny situace, které prožívá a označí-li některou z nich za nebezpečnou, tak naprosto nezávisle na našem vědomí uloží do paměti stresový blok. Abychom byli schopni přežít, máme v mozku oblast nazývanou společná integrační plocha (SIP), která neustále porovnává nové informace z vnějšího prostředí s informacemi uloženými v paměti. V naší paměti je uložena každá vteřina našeho života od početí do současnosti. Naše tělo neustále všemi smysly zaznamenává a vyhodnocuje pocity, činnost orgánů, napětí svalů i informace v podobě systému přesvědčení a vyhodnocuje je jako bezpečné nebo nebezpečné.

V dávné minulosti byl  tento obranný systém jednou z podmínek přežití, dnes však je velmi často příčinou psychosomatických a jiných problémů. Neboť jakmile SIP vyhodnotí určitý životní okamžik jako nebezpečný, uloží do paměti všechny informace, které jej provázely (např. přesná poloha, pohled očí, související vůně či dotyk) a v tom okamžiku, kdy zaregistruje novou situaci podobnou té nebezpečné, zapne ochrannou reakci ve formě pokynu "Uteč!" nebo "Bojuj!", aby nás tak ochránila před hrozícím nebezpečím.

Tímto způsobem vznikají i  dyslexie, dysgrafie a všechny další dys…. neboť mozek ve stresu funguje při psaní, čtení, počítání  jen na nepatrný zlomek jeho kapacity, která by jinak fungovala bez stresu. Tak vzniká i strach z mluvení (tréma, zadrhávání v řeči), z jízdy autem, neschopnost porozumět různým návodům k obsluze přístrojů.........ale i mnohé zdravotní problémy jako je např. svírání a bolest žaludku, špatné dýchání, svalové blokády atd.

Metodou One Brain lze najít příčiny těchto neúspěchů a jemně odstranit blokády, které je v našem těle a mysli zapřičiňují, přerušit neustále se opakující neúspěchy a vše vrátit zpět do původní rovnováhy. 

 


METODA ONE BRAIN POMÁHÁ ODSTRAŇOVAT

  • stres na současné problémy (školka, škola, zkoušky, změna zaměstnání, rozvod...)
  • stres způsobený nepříjemnými prožitky v dětství, dospívání i dospělosti
  • fobie, strach a deprese
  • vnitřní zábrany k sobě i k jiným lidem (komunikace, odpor, agrese...) 

POMÁHÁ  PŘI

  • lehkých mozkových dysfunkcích
  • poruchách učení (čtení, psaní, počítání)
  • zklidnění hyperaktivních dětí
  • členům rodiny ke vzájemnému pochopení a toleranci
  • poúrazových bolestech
  • syndromech
  • psychosomatických poruchách
  • pomočování atd. 

UPRAVUJE

  • alergické reakce
  • nadváhu, bulimii, mentální anorexii
  • závislosti (kouření, workoholismus apod.)
  • přetížení nadledvinek
  • ekzémy
  • a mnoho dalšího

 

JAK  SE  S  METODOU  ONE  BRAIN  PRACUJE 

Kineziolog, pracující metodou One Brain, vyhledává pomocí svalového testu emocionální bloky uložené v podvědomí. Na otázky, které se týkají řešeného problému, dostává odpovědi ano - ne. Zprácovával-li mozek pozitivní informace, sval zůstává pevný a naopak negativní emoce sval oslabí. Tak se za plného vědomí klienta odkrývá příčina potíží - dávný stresový zážitek. Velmi důležitá při práci je i věková regrese (věkový odstup), kdy se klient při plném vědomí může vrátit do okamžiku, v němž stres vznikl a podívat se znovu na situaci, odžít si negativní emoci, pochopit příčiny a tím eliminovat důsledky dávného stresu a s tím spojených současných potíží. Korekce, které metoda používá jsou velmi jednoduché a jemné, pomáhají uvolňovat svaly, obnovit koordinaci mozku a zlepšit průtok energie orgány. Odstraněním bloku je  umožněn a nastartován samouzdravující proces našeho těla.

TATO METODA NENAHRAZUJE LÉKAŘSKOU PÉČI PRO JEDNOTLIVÁ ONEMOCNĚNÍ!